Mák je tradiční surovina české kuchyně. Používá se především při výrobě cukrářských nádivek (např. do koláčů, závinů, dort, rohlíků apod.) nebo jako posypka pro pečivo (např. rohlíky, chléb, croissanty). Je velkým zdrojem mnoha vitaminů a minerálů a to především vápníku. Ve 100 g máku se skrývá 1400 mg vápníku, což je více než doporučená dávka pro člověka vážícího asi 100 kg (doporučená denní dávka je 10 mg na 1 kg). Mák modrý je získáván z máku setého, nikoliv z máku vlčího.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jsme česká firma z Vysočiny, která si zakládá na kvalitě, poctivosti a dobrém jméně. Již přes 25 let respektujeme tradiční, po generaci ověřené zákonitosti. Ve své činnosti usilujeme o navrácení přirozené nutriční hodnoty do základních potravin. Našim posláním je co nejlepší výživa a zdraví rostlin, zvířat a člověka.
Vše co děláme, děláme s úctou a pokorou k přírodě, zdrojům, příštím generacím, k životu.